0 Läs mer >>
Jaha, då var de sista april då.

Vädret ser ut att varra bra, F är redan ute och åker (han skjutsar några vänner till ålands färgan), snart är de dags att börja städa, men först ska jag ta och äta lite frukost. De e nog en god idé att äta ordenligt en dag som denna. de brukar sluat med att man har en ganska hög halt av alkohol i kroppen.

Vi ska ha lite folk på besök ikväll, de blir grillning och kubb och kanske lite guitarr hero, vem vet. En sak har jag och F kommit över ens om. De blir inget Öregrund. De slutar alltid med att man står där och har ingen skjuts hem.

Ha en underbar dag, allihop!

30 April.

1 Läs mer >>
Hur kul är de att göra något för människor när allt man får tillbaka är gnäll och en ständig påstidan att de ska göras mer eller tas mer med grjjer och så vidare...
Jo, de kan jag tala om. INGE KUL ALLS!
Idag så gick en mamma runt och bara påpekade allt som var dåligt och fel. De räckte liksom inte att ta upp de en gång utan hon tog upp de igen och igen. Och så gick hon runt och pratde med de andra mammorna och viskade i hörnen och så. De kändes liksom bara som att man ville gå där ifrån.

Har jobbat vidare med Ungdomsensamblens konsert idag. De går sakta men säkert fram åt. Men just nu så känns de lite för långsamt. Skulle vilja ligga ett par steg fram. Men så är de inte så de e bara att acceptera.

Imorgon är de sista april. Jag har tagit semester och vi ska ha lite folk här imorgon och grill. Ska bli kul. Men de hade ju vart trevligt om de hade kommit lite tjejer också... De känns lite tråkigt...

Jag har fått en del reaktioner från folk runt om, om den här Idol.audition. De e kul att folk tror på mig. Tack så mycket. Men de som känns mindre kul är att höra detta:
"ja, de e väll så. Man kommer väll bara med om man är en rå tönt eller år skit bra!"
Så alltså så säger man att bara för att jag inte kom med i Idol, så är inte jag skit bra?!
De tycker jag är rent skit snack!
Jag är bra. Jag kan sjunga. MEN jag är inget ämne för Idol. De vill ha en produkt för att sälja skivor. Ett visst utseende och en viss röst typ.  Om man nu inte har de så betyder inte de att man är dålig!

Sur mamma

0 Läs mer >>
Den här dan har varit en väldigt aktiv dag. De blev mycket motion. Så imorgon så har man väll rejält med träningsvärk!
Men man ska väll känna att man lever!

Egentligen så skulle jag ha varit på en föreläsning genom jobbet idag, men jag kände att jag bara orkade inte med de idag efter den här helgen i Idols-tecken. Dessutom så är måndagar min lediga dag i veckan eftersom att jag bara jobbar 75% (alltså 30 timmar i veckan) så jag kände att jag ville stanna hemma och få ta igen mig lite för att orka med allt som kommer här fram över (två resor, konfirmation, konserter osv.).

Så på förmiddagen kom T förbi och vi tog en joggingrunda på 2,5 km. Jag ska nämligen springa Blodomloppet i juni så nu är de dags att börja träna upp kondisen lite så att man orkar springa 6 km. då.
Sen e de ju trevligt om man skulle bli lite slankare också, de skulle ju inte skada så här inför sommaren :)

Sen ringde min syster och undrade om jag kunde se efter sonen en timme idag med för att hon skulle till naprapaten. Och de e ju alltid kul att träffa honom så de sa man ju självklart ja till.
Han var väldigt trött när han kom. Började stortjuta bara hon var in på toa en kortis och eftersom att F jobbar natt så tyckte jag att de kanske skulle vara bäst om jag tog en promenad med sonen så att F fick sova färdigt (han fick ju väldigt dåligt med sömn igår eftersom att han var med på audition hela dan. Så jag tyckte väldigt synd om honom igår).
Så sagt och gjor. Jag tog med mig honom i vagnen och gick en härlig vårpromenad längs havet. Vi tittade på svanar och kände dofften av hav. Härligt!
Efter en stund så somna han och då gick jag hemåt igen men på vägen så gick jag och köpte en sallad som jag åt när jag kom hem.
Sen kom syrran och vi fikade en liten stund och sen åkte dom hem.

En stund senare så vaknade F (vid 5 snåret) och då åkte vi till Granngården och köpte mat till katterna.
Sen tyckte vi att de var dags för middag och F var väldigt sugen på kebab från ett ställe i Gimo, så vi åkte dit och när vi ändå var där så hälsade vi på svärmor som fyllde år igår.

Efter en stund vart de hemåtfärd och vila en stund innan F åkte iväg till jobbet. När han gjort de så passade jag på att städa undan lite prylar som låg och skräpade lite överallt. Och nu sitter jag här...

Nu är de dags att krypa ner i sängen och sova för imorgon är de iväg till jobbet igen. Där ska vi planera lägret med konfirmanderna som vi ska iväg på nästa vecka.

Puss å kram!

Full fart!

1 Läs mer >>
Nu är jag så där sjukt trött igen.

De har varit en otroligt lång helg.

I fredags så åkte jag med F och P till Jönköping och hämtade P:s ny köpta Corvett. De var en väldigt lång resa. När vi var på väg ner så hamna vi i en såå dryg bilkö. Man kom liksom ingen vart! Vi låg och krypkörde i två timmar!!
Man blev ju såå rast lös av de, helt tokig!
De var tur att vi hade stannat till vid en mack innan så att jag hade köpt två tidningar som jag kunde läsa då. En av dom blev jag riktigt förtjust i! Den var super bra, funderar på att premunera på den. De var Chick!
De bra med den var att de var blandat mellan postorder kläder och design kläder. Så att de fanns ju lite av varje. De gillade jag skarpt!


Riktigt bra tidning!


Ja och så i går var de dags för Idol, då.
Vi kom dit 9:45 och då var de en ganska ordentlig kö. Men vi kom sakta framåt. Efter ett tag så var vi inte längstbak längre, kön fylldes på och vi kom förbi lite folk också. Men efter att ha kommit en bit så stannade allt bara upp helt plötsligt. Vi stod still i 45 min. sen fick vi veta att jurryn hade gått på lunch. Efter att ha stått i 1 timme och 30 minuter så började de att röra på sig igen, men väldigt långsamt. Efter att ha stått i 6 timmar kommer en tjej fram och meddelar att de e så många sökande att alla inte kunde komma in och sjunga för de hann de inte med, så de skulle dela ut nummerlappar så var man välkommen tillbaka idag kl 8:30 så skulle vi vara garanterade att få sjunga för jurryn.
Så, så blev de.

Så i morse kl. 6:00(!!!!) åkte jag och F iväg till globen. Idag fick vi stå en liten stnd, sen plockade de in alla i vänthallen. Då fick jag vänta till ca. 13:30 och sen vart mitt nummer uppropat. Då fick man sitta och vänta i ett inhängnat område och så kom de och hämtade 10 och 10 och så slussades man vidare till en annan kö in till en jurry. Dde hade flera rum där de satt 2 jurrymedlemmar. Där gick de ganska snabbt. Där var de värsta som jag tror blev ganska psykande för en del att de ekade så i rummet så att de som satt utanför och väntade hörde ju allt när man sjöng. Man hörde inte jurryn.
I alla fall, jag kom in och så sjöng jag och de gick ganska bra tyckte jag. MEN... Jurryn att och blängde i papperet som jag fyllt i och tittade upp en liten stund på mig, så de var svårt att sjunga för dom tyckte jag. Sen sa de i alla fall:
Du sjunger bra, men vi kommer inte att skicka vidare dig till jurryn.
Vad skulle man säga...
De var bara att hålla huvudet högt och se glad ut, tacka och gå.
Nu har jag försökt det här och utgången blev att man inte ville ha mig, så nu kan jag meddela de att har provat men de gick inte!
Jag tror inte att jag kommer att göra de igen, för man blev ju helt slut av allt väntande!

Idol-audition

1 Läs mer >>

Den här dan har bara svichat förbi! Man vknade och helt plötsligt så sitter man här känns de som. Fast hällre sånna dagar än att man ska känna att dagen är så seg och inget händer och man bara längtar efter att få slänga sig i sängen så att dan är slut nån gång!

Idag så läste vi igenom manuset till Sound of music med Musikalensammblen, de var bra. Fast jag börjar undra om man har gjort några nya sånger till den översättning som vi har hyrt. De ska bli spännande och se om vi nu får rättiheterna att sätta upp den, för de e tydligen inte för än då som man får musiken. Om jag har fattat rätt.

Jag har verkligen ångest över låtvalet till lördag. Jag vet inte vad jag vill sjunga!
De känns ju som mom jag nu ska söka så ska jag väll göra de seriöst och då vill jag ju ha en riktigt bra låt som jag kan stå för.
Frågan är vad som väger tyngst. Att man visar mycket röst (bredden alltså) eller feeling... De e klurigt...

Swich!

1 Läs mer >>
Det har varit en väldigt hektisk dag på jobbet idag.

T var nämligen hemma med sjuk barn idag, så då blev de lite mer för mig att göra då.

Personalmöte, fixa lektionen för konfirmanderna, laga lunch till ett lunchmöte med barn- och ungdomsledarna, öva musik till ungdomsensamblen, ha konfirmander, ha ungdoms ensamble och sen hem igen!

Långa dagar är de ibland. Imorgon tänkte jag nog också jobba hel dag för att kunna vara ledig på fredag, för då tänkte jag nog göra en utflykt till  Jönköping.... Ska hjälpa Managern :) att hämta sin nya bil.

Jag längtar så till den varma våren och sommaren nu. De ska bli så skönt!!
Jag har beställt lite nya vårskor från Ellos och Hm, så de väntar jag på. Tyvärr så skulle några dröja ända till juni eller juli... de var lite drygt. Men den som väntar på nått gott...

Jag brukar förresten exprementera lite med recept ibland när jag inte riktigt vet vad jag vill äta, eller om jag har för lite ingridienser till att göra nått som jag vill ha.
Idag tex. så blev jag sugen på spenatsoppa (jag är för övrigt helt tokig i soppor, de e hur gott som hällst!) men jag hade inte tillräkligt med spenat hemma och alla affärer hade precis stängt, så jag kikade lite i en receptbok och såg någon soppa med kikiärtor och kom på att en sån burk har jag ju. Så jag blande lite av två sorter. Jag gjorde spenatsoppa med kikiärtor och chili.
Jag mixade alltihop så att de blev en slät soppa och den vart faktiskt riktigt god måste jag säga.

Jag vill fixa till den här bloggens design lite, men jag vet inte riktigt hur man gör så jag måste ju ha hjälp och för F så är inte de livsviktigt så de lär nog dröja.... Tråkigt nog. Nej, nu ska jag ta och dra mig till sängen och kika lite på en film innan jag somnar tror jag, de e så mysigt.

Så go natt på er!

Längtar till sommaren...

0 Läs mer >>

Idag har jag hoppat mellan en massa olika projekt hela dan, men ändå fått en del gjort.

PÅ förmiddagen så föreredde jag lite inför konfirmandlektionen som jag och T sk hålla i tillsammans imorgon och på torsdag, de ska bli kul.
Och sen tittade jag lite på duetterna som jag ska lära ut till Ungdommarna från ungdomsensamblen som kommer imorgon. Spännande värre.
Sen var jag fixade lite skivor för att kunna fixa repskivor till dem med.

Sen gick jag hem och jobbade lite hemifrån.

Sen har jag hunnit vara en sväng i Gimo också och hälsat på svärmor en snabbis.

Jag har också fixat lite i vår trädgåd. Stod i den idag och insåg att ett hörn var alldelses täckt av löv och pinnar och div. vedrester sen trädfällningen, så jag tyckte att nu var de dags att kratta av det hörnet lite, så sagt och gjort...'
Fint värre, blev de!

Sen har jag också suttit och tittat på klipp på sångläraren som är med i Idol när han jobbade med en elev. Och jag måste säga att jag är väldigt impad! Han verkar ju tok bra!!!
Så jag kände lite press att verkligen välja rätt låt till audition så jag har suttit och försökt komma på bra låtar och har väll hittat 4, men jag vet inte om någon av dom e bra... Är de någon som läser min blogg som har något bra förslag kanske? Jag vill ha en låt som ingen annan sjunger. Eller iaf. någon som inte ALLA sjunger.
 De e så svårt. För de hänger verkligen på låten känns de som. Och en kollega på jobbet kom med en bra tanke också; om jag sjunger en ballad och dom säger att dom vill höra nått med mer fart i, vad ska jag sjunga då? 
Bra fråga, nästa! Sa jag.
Ja, ja.. nog med Idol snack för idag... 

Jag har också badat en hund idag. Satt och tittade på Hitta hem och då var de en border collie med där och han var så fluffig och fin så då tänkte jag att jag borde bada min border collie blandning kanske... Så sagt och gjort. Och när jag ändå var i farten så vart de massiv kloklippning också, så då var de gjort!

Nu ska jag ta och sätta mig vid tv:n en stund innan de blir dags att krypa ner och sova en stund, ensam i natt för F jobbar natt från idag och ett par dar fram åt. 
Ja, eller ensam och ensam... man är aldrig ensam i en dubbelsäng när man har två hundar och två katter.

Ha de så bra! 
Kram, kram! 

Hattigt värre!

1 Läs mer >>
Vilket underbart väder de var idag, fast de var ganska kallt i luften! Så man får ta på sig en varm tröja.

Idag vaknade jag relativt tidigt för att vara en ledig dag. Men de var kanske bäst för jag får ju ändå inte sova så länge om mornarna resten av veckan så de e bara att vänja sig.

Ja och så har jag ju varit barnvakt för första gången idag. De var lite läskigt men kul. De ska jag nog klara igen.
Om man har en skadad fot sedan innan så är de klart att man är lite extra kinkig :) De skulle nog jag också vara.

Annars har de inte hänt något speciellt alls idag...

Har grillat, de va ju gott så klart...

Ja, och på lördag så är de dags för mardröms grejen.... Idol-uttagning!!!
Ush, jag vill inte!!
Men tydligen så ska man tvinga mig.
Men jag är övertugad om att de inte vill ha mig.
Jag är nog inte rätt röst för de som dom vill ha.


Nej, nu ska jag ta en uppfriskande promenad och inte fundera mer på de.

Puss å kram!

Barnvakt

0 Läs mer >>

Idag har jag varit på möte med teaterförening i östeby inför Järnest fångar, ett sommar spel om smeder och Valloner.
De ska jag vara med på i sommar. De ska bli riktigt kul.
Förra året kunde jag inte vara med för att jag en konser som jag jobbade med och hade samtidigt som de skulle spela, så jag fick avstå. Men i år bara ska jag vara med!

Ja och sen kom jag hem och då hade min syster ringt så jag ringde henne och hon ville att jag ska vara barnvakt åt mitt fadderbarn imrogon. De har jag aldrig varit helt själv, så de blir spännande, de e ju bara nån timme men de känns lite nervöst ändå.
Men de går säkert bra. 

Ja, sen var jag och F och To, som var på besök här idag igen (han och F hade fixat våran bil som tydligen hade gått sönder igår) och käkade pizza.
När jag var på väg hem så kände jag att de skulle vara skönt att gå ut och gå en sväng med hundarna, så de gjorde jag. Och de blev en rätt rejäl sväng och de var väldigt skönt faktiskt och nu är båda hundarna väldigt trötta och lugna och de e ju jätte skönt.

Just nu så satt jag och tittade lite på Och så kom Polly på 3:an, men jag har sett den förut så jag tänkte att jag kunde gå och skriva lite en stund istället.

Men nu har jag nog inte så mycket mer att berätta, så jag sätter nog pungt...... här. 

Första träffen med Jä...

0 Läs mer >>
Oj, nu har de gått några dagar och jag har inte hunnit eller orkat skriva så här är snabbt vad som hänt:

Fredag: Jobbade en stund, vi hade ett möte och samtalade om dopet, dopuppföljning osv. igen. Och kom en bit till. Kul och trevligt. Sen gick jag hem och så vart de städning för sen kom de några arbetskamrater hem till mig och vi satt och pratade över ett glas och sen vart de vidare och mötte upp några fler och då vart de middag på Gladan. Mycket gott och trevligt. Efter middagen drog vi vidare till Bowlinghallen och bowlade. De var kul och överraskande. De var folk som man inte trodde som var jätte bra! Kul, kul!
När de var färdigt så satt vi kvar en stund och pratade, sen blev de tvär dött så då gick jag och en kollega i sällskap hem.
När jag kom hem så gjorde jag ett försök att se på så ska det låta på SVT play, men de hackade och höll på så då orkade jag inte längre så jag gick och la mig istället.

Lördag: Vi hade workshop med en man som heter Sten Källman. Vi sjöng musik från Haiti. Helt underbart! Men vad svårt! Svåra rytmer och dessutom att sjunga på kreol!!!
Men de var kul, kul, kul! Som sagt. Alla ni som inte kom, ETT STORT MISSTAG!
Dagen med Sten avslutades med en konsert, de kom inte så mycket folk, men dock lite och de var kul.
(oj, vad jag använder kul, mycket! Men de har ju varit de så...)
Sen kom jag hem och så vart de lite titta på Tv och sen kom To och hälsa på och vi tittade på film. Men jag var så trött att jag somnade! Jag sov rakt igenom hela filmen! Och de var synd för de var en film jag ville se. Men jag får titta på den en annan dag (Benjamin Buttons fantastiska liv).

Ja och nu är de ju faktiskt söndag. Även om de faktiskt för de flesta som fortfarande är uppe vid denna tidpungt på dyngnet tycker att de förmodligen är lördag.

Nej, nu ska jag faktiskt ta och dra mig till sängen och sova på riktigt, så att säga.

Ha de bäst alla ni som läser min blogg!

Ni är bäst!

Fredag, Lördag och fa...

1 Läs mer >>
Idag  har jag varit på spel kväll hos S och R. Så hade ju J kommit hem på besök från Polen och de var ju trevligt. De var trevligt. Många skratt vart de! Men en sak är säker. Jag skall aldrig spela spel med min chef igen! Han bara gör så att man förlorar!! haha...
Så imorgon när vi ska ut och spela bowling med några kollegor så ska jag INTE vara i samma lag som honom. Haha... skämt å sido... de blir nog kul!

Annars så har de inte vart något särskillt idag. Jobbat som avanlig, fast vi hade ingen musikalgrupp idag då. Vi hade påsklov eftersom vi inte hade de förra vecka.

Nej, nu ska jag ta och sova lite tror jag.

Se ya´

Spel kväll

2 Läs mer >>

Jag bara måste få visa hur mina knän ser ut! Såg de först nu när jag var i duchen!

Så här är de att vara i show-biss!! :)

Blåa knän!!

0 Läs mer >>
Jag har ont i knäna!

De kan bero på att jag har kastat mip på dom ca. 30 ggr. idag...

Jag har övat dans med Ungdomsensamblen inför deras konsert och i de som vi jobbade med idag så är de en rullning över golvet och en slide över golvet, så många kast på knäna blev de. Och öm e man nu... Men kul va de!

Annars så har jag och T suttit och planerat vår lektion med konfirmanderna nästa vecka. Och den blir nog bra!

Känner mig väldigt seg nu! Skulle vilja sova, men jag ska försöka hålla mig uppe till de e dags att sova så att jag sover i natt. Natten till idag vart inge bra nämligen. De gick inte att sova, helt enkelt!
Jag bara störde mig på F som lågg och hostade brevid mig! Den stackarn. För de e ju egentligen synd om honom. Han har ju sån astma och nuu har han börja känna av pollen. Men jag blev nästan förbannad på honom i natt. De var tur att jag la band på mig och höll käften.

Nu ska jag ta mig en duch och sen ska jag göra en god kopp the! Åh, vilket mys!! Man måste ju göra nått för sig själv när man är ensam om kvällarna när sambon jobbar.

Puss och kram!

Öm!!

0 Läs mer >>

Tillbaka i verkligheten.

Så känndes de idag. Efter att ha varit ganska isolerade från alla andra på jobbet i en vecka så kom man tillbaka till allt idag.
Det finns en del att göra.
Jobbade en del med en dans till Ungdomsensamblens konsert idag, så de ska de väll få lära sig imorgon. Sen ska jag och T fixa ihop ett pass inför konfirmanderna, vi skulle ha gjort de till imorgon, men vi har inte haft någon som hällst tid förra veckan att kolla på de så vi flyttade de till nästa vecka, så de var skönt, så den här veckan ska de få jobba med något som de har frågat efter ett par veckor nu. De ska bli spännande!

Sitter just nu och surfar runt lite på olika sidor och försöker hitta fina saker att inreda vår altan med. Jag har kommit på att jag ska köpa panelgardiner och sätta upp och så ska jag sätta öljetter i och där vi har stolpar där ska jag fäsa de, så att de blir en liten inramning av altanen och så att den ser mysig ut, dessutom så kan man ju flytta på de så att de kan skugga lite, så att man slipper solen rätt i ansiktet när man sitter där. De blir nog bra. frågan är vilken färg... tror nog att vit blir bäst, för då bleks de inte så mycket, möjligen om jag kan hitta en ljus grå... ja, vi får se.

Vill ha lite andra saker som piffar till de där lilla extra också, men vad de vet jag inte än...  Lite vaser och ljus lycktor kanske... växter måste de finnas i alla fall.

Imorgon blir de barngrupp, konfirmander och ungdomsensamblen, så de blir en helt vanlig onsdag helt enkelt.


Nej, nu ska jag ta och gå en sväng med hundarna. Fick höra av min lilla kusin idag att min ingifta faster var lite sur på att våra hundar gick in på deras gård och kissade och bajsade, men de har hon inte sagt något till mig om. Visst kan jag förstå de, men jag plockar ju alltid upp de och dessutom så gör deras hund precis samma sak. ja, ja... jag ska inte älta de. De e bara att gilla läget och försöka att se till att de inte går in på deras del av trädgården.


Ha de gott!

Kram!

Tillbaka till verklig...

0 Läs mer >>
Jag har legat lite på latsidan i två dagar nu. De blev väldigt sent efter spelningen i lördags, så då orkade jag inte skriva något och då och igår så var jag så trött så jag orkade inte.

Men spelningen gick hur bra som hällst! Helt klart den bästa spelningen vi gjort! Och helt klart den bästa publiken vi
spelat för! Helt underbart va de!Och de gick väldigt bra med den nya låten också(som var The show must go on), det vart
ett lyckat avslut på allt!
Det var så härligt för publiken var liksom med ända från låt ett till sista låten!

Igår så tog jag och F oss i kragen och städade av altanen. Det vart jätte fint! Nu kan vi sitta där och fika och äta, helt underbart. Nu ska jag som nytt projekt ta och piffa till den till sommaren! de ska bli lite kul att göra!

Idag så har F ficxat med sportbilen, så att den går som den ska så nu är de bara att fixa till den lite, sen ska den säljas så att vi kan köpa en annan bil.
Jag har tvättat en av hundarna idag jag, så nu är hon så himla fin!

Nu sitter jag F och M och tittar på Tv och myser lite. De e ett av mina favvo program, CSI. Love it!

Nej, nu ska jag återgå!

Se ya´

Kram, kram!

Super gigg!

0 Läs mer >>
Jag har nog fått in texterna. Nu gäller de bara att få in flytet i dom. Så de e väll bara att öva på! För ikväll så smäller de!

Vad kul de ska bli!!! :)

Halsen blr bättre och bättre också, så de e skönt!

Nej, ta och göra sig i ordning nu.

Ha de så gott alla som ska på fest idag! Ha de så kul! Och Glad PÅsk!

Kram

Glad Påsk!