0 Läs mer >>
Nu har vi varit på Akademiska i 12 timmar och nedräkningen fortsätter... 
Jag har nu fått sex av åtta doser och det har inte hänt något... De har mätt bebisens hjärtrytm och mina värkar en gång till, men inget hände. 
Kanske att jag känt av ett par värkar mer än tidigare, men inget regelbundet. 
Men, men... Fredrik försöker hålla mitt humör uppe och säger: vi har det ju bra här! Vi har inte bråttom, han kommer när han kommer... 
världens finaste! ❤️❤️ Han har verkligen varit en klippa för mig genom hela graviditeten! 
Ja, fortsättning följer... 
(null)

(null)

12 timmar och fortsat...

0 Läs mer >>
Idag kl.8:00 hade vi tid för kontroll på Akademiska sjukhuset. 
Det blev framskjutet en timme eftersom de hade lite kö på morgonen. 
Så vi åkte och lämnade Kira hos Fredriks mor ute vid deras kolonilott och sen åkte vi till sjukhuset. 
Först gjorde de ett ultraljud, som såg bra ut. Det var inte mycket fostervatten kvar. 
Sen mätte de hjärtslag och hur mina värkar såg ut under 20-30 min. Och det såg bra ut.
Och till sist kollade de livmodertappens mogenhet. 
Nu kommer jag inte ihåg hur hon sa exakt, men min var 3 cm och bakåtlutad, vilket gjorde att de fick starta från början. 
Så nu ligger vi på BB och får dricka nån vätska i max 8 kurer. Funkar inte det så kommer de fundera på hur de går vidare. Så just nu ligger vi här och kollar på Tv och bara väntar... 
Fortsättning följer...
(null)

Update!

0 Läs mer >>
Idag har jag alltså varit på kontroll igen på MVC. 
Min vanliga barnmorska var sjuk så jag fick en annan idag. 
Hon tog blodtrycket, som såg mycket bra ut. Hon mätte magen, som hade stannat upp lite i växt, men det tyckte hon inte var något att göra något åt i detta läge eftersom vi sedan bokade en tid på måndag på Akademiska sjukhuset. 
Och så kände hon efter hur bebisen låg och han ligger fortfarnade åt rätt håll, och huvudet var nu "ruckbart" och inte "löst" i sin possetion, så han har börjat fixerat sig mer, vi lyssnade på hjärtat som slår så fint! :) 

Men på måndag så har vi alltså en tid bokad på Akademiska sjukhuset för en överbruenhetskontroll. Då gör de ett ultraljud och kollar hur livmodertappen ser ut och så ska man vara beredd på att bli igångsatt.
Så på måndag kan det var så att vår lille prins är här! Sjukt juh!
Ja, visst han kan ju komma imorgon också om det är så, men senast på måndag eller tisdag så är han faktiskt här! Häftigt!
 
Idag har jag också varit och gjort efterkontroll på min bil, som inte gick igenom besktningen.
Fredrik bytte bromsar och en glödlampa på den igår, samt satte på sommardäcken, så nu är det som ny!
Den behöver en tvätt och en städ, men annars så!
Det är skönt att även det är avklarat!
Efter besiktningen åkte jag ner och åt Sopplunch på jobbet med mina arbetskamrater, det var trevligt!
Ikväll blir det födelsedagsfika hos svärmor i Uppsala, som fyller år imorgon. :)

Det är lite skönt att ha lute sådana här planer och tider att passa, för man blir tokg och rastlös av att bara gå hemma och vänta och samtidigt så är det ju lite skönt att vara ledig också och bara göra det man vill!

Bild på mig och magen idag
  
 Nu blir det nog lite vila på soffan en stund innan Fredrik kommer hem. 
Ha en bra onsdag! 

Kontroll på MVC

0 Läs mer >>
Fortfarande ingen bebis här! 
Nu har jag gått över en vecka och på onsdag har jag tid på MVC, har jag inte fått barn då så bokas en tid för igångsättning om en vecka. 
Det känns lite nervöst, jag skulle hälst vilja att allt fick ske naturligt, för det känns bäst för bebisen, men samtidigt så känns det också skönt att veta att om en vecka så har vi vår bebis här! 

Medans man väntar så får man försöka göra små projekt som får tiden att gå och som inte är allt för jobbiga, för jag orkar inte göra så mycket! 
Jag har t.ex. städat igenom husets övervåning, källaren får vänta lite, där har Fredrik mycket saker så där måste han vara med och styra upp. 
Men rummen på övervåningen är nu städade! 
Jag har också gått igenom våra gardurober och gjort om i dem och sorterat ur en del kläder som var för små, trasiga eller som vi inte använder. 
Det känns mycket skönt, när man vet att det kommer att komma mycket folk på besök när väl bebis är här. :) 
Idag blir det nog lite sångövning, som projekt. Har lite nya låtar att repa och få till så det finns lite att göra med dem. :) 
 
 
 
I helgen började vi titta närmre på vårens och sommarens stora projekt, altan och trappa. 
Vi dränerade runt huset för snart tre år sedan och vi låtit marken stå och sjunka ihop ordentligt innan vi gör en ny altan och trapp.
Den gamla trappen föll dessutom i bitar, då den blivit frostskadad, så den var vi tvungen att ta bort hur som helst.
Men nu kommer det bli ett enda stort däck på framsidan, istället för olika delar som det var förut. Det kommer bli snyggt!
Grannarna tittade förbi också när vi stod och funderade och titade på hur vi ska göra och då visade det sig att de skulle börja dränera runt sitt hus och skulle ta hem en liten grävare, så vi frågade om de inte kunde tänka sig att hjälp oss att grva bort ett par buskar, som vi tänkt länge på att vi skulle ta bort! Så ev. i helgen som kommer så kommer de försvinna! Känns mycket skönt! 
Det kommer bli så mycket mer lätt skött utan dem när man ska klippa gräset och så. 
 
Nej, nu blir det lite lunch! 
Ta hand om er! 
Kram, kram <3 

1 vecka över tiden

1 Läs mer >>
Så idag vill jag skriva om hur det har varit att vara gravid.
Som jag började berätta igår så har jag alltså haft en bra graviditet. De första 12 veckorna mådde jag illa, kräktes ett par gånger och fick avsmak för viss mat. Jag jobbade kom hem, somnade på soffan, av total trötthet, vaknade åt och somnade igen! 
Men efter 12 veckor blev jag mycket piggare, var inte alls lika trött och mådde inte illa längre. Jag fick vissa sug efter vissa maträtter. Varmkorv med bröd t.ex. 😂😂
Jag har inte haft ont i kroppen eller stora problem med foglossningar. Det är först nu mot de sista veckorna som jag fått ont i ryggen, mer känningar av foglossningar och känner mig begränsad av min kropp. 

Men... det som jag tyckt varit FRUKTANSVÄRT jobbigt är hur alla tar sig rätt och prata om min kropp! 
Precis innan jag blev gravid, i slutet av juni, skrev jag in mig i Viktväktarna, för att jag var trött på att vara lite småmullig och känna att de kläder jag ville ha inte passade mig. Jag trivdes jätte bra med Viktväktarna! Jag gick ner ungefär 7 kg. Innan jag upptäckte att jag var gravid. Jag började känna mig fin igen. 
I början när magen blev en liten kula och det började märkas på riktigt att jag var gravid var det lite roligt att höra fina kommentarer om magen, men tillslut lessnar man! Framför allt på kommentarer som: "Oj! Vad stor du är! Ska du föda snart?!" (Det var innan jul och jag hade 4 månader kvar) "Jag var beredd att hoppa fram och förlösa dig!" "Är det mer än en?!" "Magen bara växer och växer, ser jag!"
Ja, och så vidare... 
Jag förstår rent intellektuellt att man inte menar något illa, men man kanske kan tänka sig lite för?
(null)

Och sen tonen som vissa tar dig när de pratar med en?! En sån förminskande ton! 
"Lilla, Angelica... du ser ser så trött ut. Börjar det bli lite jobbigt nu... " (med en ton som att jag är 5 år). 
Och sen har bi det här med hur länge JAG valde att jag ville jobba. Jag valde att jobba fram till påsk. Det sista jag gjorde var att göra en musikgudstjänst med kören, solister och band. Jag hade skapat reservplaner, i fall att jag skulle ha fött för tidigt eller må så dåligt att det inte skulle funka. T.ex. en kollega som skulle gå in och driva klart projektet och en annan solist var tillfrågad för att ta mina solon. 
Det här har folk haft mycket åsikter om! Men så är det ju rent faktiskt så här, jag har inte ett jobb där jag har har hand om olika giftiga ämnen, eller som innebär en massa tunga lyft eller på annat sätt är betungande för en gravid. Jag har en fantastisk arbetsgivare som förstår att jag kanske behöver ta det lite lugnare, som låter mig sköta mina arbetstider själv (så länge jag följer alla lagar och regler för hur arbetstider ska skötas) och som bryr sig om mitt välmående! 
(null)

Jag har mått bra av att jobba. Det har hållit mig sysselsatt och inte låtit mina tankar vandra iväg för mycket, något som min hjärna skulle kunna gjort om jag gått hemma nån månad innan beräknat BF. Jag är ju för sjutton 35 år snart! Jag är inget litet barn! Att människor inte har större tilltro till att jag kan göra val som är bra för mig, det gör mig ruggigt irriterad! 

Det är inte så att jag låter det här förta det fina i min graviditet eller glädjen över att vi ska få ett barn, men jag tycker att det känns viktigt att ta upp! Kanske är det någon som tänker till nästa gång de träffar en gravid, och bara det skulle göra mig glad! 

Nej, nu börjar det bli dags för middagsbestyr! Idag tänkte vi grilla lite burgare här! 😋😋
Puss å kram! 💕

Gravid kvinna = rätt ...

0 Läs mer >>
Hej på er!
Det var länge sedan jag var här och skrev något och mycket har hänt!
Den stora anledningen till att jag vill börja skriva och att jag är här nu är den lilla bebis som vi väntar på. 😊👶🏻💕🎈
Jag vill ha en plats att samla bilder, historier och minnen på, där jag också kan få skriva om både bra och jobbiga saker med det som står framför mig. 
(null)
Den här bilden tog vi i påsk, för att ha en bild att minnas magen! 
Bilden är tagen av Fredrik och det gör den bara ännu mer speciell för mig! 💕

Men för att ta det från början, i augusti 2017 började jag misstänka att jag kanske skulle kunna vara gravid. 
Detta var mitt i vår semester på västkusten. 
När vi kom hem därifrån köpte jag i hemlighet ett graviditets test och gjorde det morgonen efter. 
Det var positivt! Många kännslor sprang genom kroppen! 
Självklart vart jag glad! Men samtidigt så hade jag ingen aning om hur Fredrik skulle ta det! De första som fick veta var mina kollegor i Lady Singers. Jag ville få chansen att säga det högt till någon och få chansen att samla mig lite innan jag skulle berätta för Fredrik. Efter ett par dagar tog jag modet till mig för att berätta för honom. 
Vi bestämde oss för att fundera över saken ett par dagar. Och efter ett par dagar frågade Fredrik mig om jag funderat över det, vilket jag givetvis gjort! 
Och så bestämde vi oss för att det var nu dags för oss att starta vår familj. Det roliga i det hela var ju också att Fredrik hade misstänkt att jag var gravid, innan jag sagt något! 
Så i november var vi på vårt ultraljud! En stor upplevelse! Då fick vi se vår lille skatt för första gången! Det var då allt blev mer verkligt! Innan dess hade det bara varit ett sträck på en sticka, nu fick vi se ett hjärta som slog och en siluett på vår fina lille pojke, som vi också fick veta att det är. 
(null)

Sedan dess har vi gjort så mycket! 
I julas gjorde vi klart rummet som den lille killen ska få! Fredrik tapetserade, vi åkte till IKEA och köpte möbler, mamma och pappa sponsrade en stor del av barnvagnen som vi köpt och vi har köpt en hel del på Facebook loppis eller andra secondhand ställen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I måndags var det 16 april, det datum då den lille var beräknad att komma. Han har inte kommit till oss ännu, men han är så efterlängtad och älskad! 
Vi längtar oändligt mycket efter honom! Så här är början på historien, jag kommer att fylla på med berättelser allt eftersom och jag vill också dela med mig av tankar om att vara gravid. Jag har haft en mycket bra graviditet och har inte haft ont, eller jobbigt på något sätt, men det finns saker att berätta om kring detta ändå. 
Men här slutar vi idag! 
Ha en fin onsdag! ❤️❤️

Tillbaka!