0 Läs mer >>
Ett väldigt bra och intensivt rep blev det med Musikalensamblen igår. Det känndes riktigt bra! De kändes som att de sånger som vi ska sjunga på julkonserten den 19 december fick en bra start.

Vi hade möte igår om dopuppföljning och hur vi ska jobba med de och vi kastade idéer och igår så var vi inne på undomarna. Jag blev ju då i sedvanlig ordning lite irriterad. Jag tyckte att de kändes som att den lata sidan hos en del av mina kollegor kröp fram. Och som att de bara sa, nej så kan vi inte göra, nej så kan vi inte göra, nej så kan vi INTE göra!
De är så rädda liksom! Och de känns som att så fort något inte genast blev en "hitt" då ska man genast lägga ned. Man kan liksom inte tänka, ok, de blev inte så bra men hur gör vi de bättre och hur kan vi locka folk? Jag tror att man måste hålla ut lite så hittar folk tillslut in i vår församlingsgård och upptäcker hur mycket bra saker de finns där.

Idag ska i alla fall jag och två av våra präster som är med i dopprojektet sätta oss och annalysera de vi kom fram, till och se vad är konsikvensen och vad är de vi sett?
Och så ska vi komma på ett bra sätt att redovisa detta för de andra. De känns som att de blir svårt men vi får se...

Ikväll så kommer Sandra och visar lite Mary Kay grejer för min mamma och syster och några fler, de blir kul! De blir lite spa kväll, mysigt värre :)

Nej, dags att ta och göra sig iordning gå till jobbet!

Ha en bra dag!

Trögt!

0 Läs mer >>
Kul dag!

Föst va de sopplunch, de kom inge vidare med folk men dom som kom var glada och trevliga!

Sen blev det lite planering av Musikalensamblens Alla hjärtansdags konsert, vi bestämde programmet och delade upp lite olika ansvars områden. Blir nog bra :)

Sen var de konfirmader och idag var det besök av POLISen.
De var kul! Och de var två mycket duktiga killar tyckte jag.

Sen kom Peter och F och ställde upp grejer för att spela in Star 2009:s vinnare, Ottilia.
Och samtidigt kom Ungdomsensamblen. Vi övade och de gick helt ok. De blevlite korvstoppning av stämmor och så, men de blir bra! De tar till sig ganska snabbt i den gruppen, så de blir bra!
Marcus kom också så vi hann sjunga lite med han och jag hann prova lite på en sång jag tänkt sjunga på julkonserten. Men vi får se om de blir så...

Sen lyssnade vi lite på Ottilas inspelning och de lät bra! De var ju inte färdig mixat, men hon sjunger ju bra jäntan! Pch 13 år är hon bara också!!

Kolla in henne här:





Nu sitter jag och gör lite uppdateringar på jobb datorn och fixar så att jag kan använda den som jag vill :)
Den ska snart lämnas iväg till vår servicetekniker så att jag kan jobba hemifrån och komma åt servern hemifrån.

Imorgon ska vi ha ett LÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGT möte på jobbet!
De ska handla om dopuppföljning och vad vi vill göra i vår församling och på måndag ska jag fördra detta för Biskop Ragnar och lite annat folk från stiftet. De känns lite nervöst! Hoppas att jag kan hålla mig lugn och inte prata för fort.... Jag tycker att de är så svårt att stå och prata inför folk som mig själv. Speciellet om jag inte känner dom så bra! Och här kan de ju vara folk som jag inte vet vilka de är ens!
Och jag hoppas att jag kan få ihop de så att de har ett sammanhang!

Nej, nu ska jag ta och titta på En Ängels Tålamod, de e jätte kul!

Kram, kram!



Bra dag!

0 Läs mer >>
Den här dagen bara rusade förbi kändes de som!

Vaknade av att F kom hem efter sitt nattpass och då käkade vi frulle ihop, de var trevligt, de har nog aldrig hänt! Sen gick jag för att börja dagen och han gick och la sig.

Kom till jobbet och började små pyssla lite med små saker, gjorde att nytt rep schema för kören så att de ska se vad de är som gäller fram till konserten, fixade en affish för Ungdomskvällen nästa vecka och la lite stämmor på ett par låtar till julkonserten och de blev bra!

Sen blev det lunch och så kom Tessan och vi snackade lite om julmusik för musikalensamblen och kollade ett medely som kanske kan bli bra för alla hjärtansdag eller för nått annat tillfälle.

Sen blev det lite snabb fika och efter det Nätverksmöte. Polisen och personal från högstadie skolan och personal från Ungdomsmottagningen och kommunen och så vi från kyrkan träffas med gämna mellanrum och samtalar om vad som händer och har hänt och hur läget är med våra ungdomar på orten. Vi pratar aldrig om enskillda fall men om läget i stort. De e fsktiskt väldigt bra! De e lite kul att höra hur det ligger till.

Efter det så slog mig en tanke och de var, Konfirmandlägret, hur gick de med de? Och de fick jag svar på med en gång och vi satte oss och tittade på lite olika alternativ och de ser just nu ut som att de kan bli möjligt att åka till Gottland. Och de känns trevligt! Vi var dit med en grupp för nått år sedan och de var kul och väldigt fint så dit åker jag gärna igen, om nu budgeten går ihop sig, och de ser det ut som att den gör. Men vi får se.

Och nu sitter man här.

Ja, en sak som är riktigt dryg är att min mobil krånglar mer och mer! De kommer ett meddelande på skärmen med mer gämna mellanrum nu än förr att den inte har kontakt med SIM-kortet! De e jätte konstigt! Och det ända som hjälper då är att dra ur batteriet. Och ibland så hjälper inte de häller utan då måste jag ta ur SIM-kortet också! Så jag ringde Telenor och de sa att SIM-kortet är ju ganska nytt så de e konstigt, man kan prova att byta ut de men prova också att sätta i kortet i en annan telefon. För de kan vara fel på telefonen och i så fall så skickar vi den på service. Och de kan ta upp till 2 veckor att fixa den. Men jag vet inte.. jag har ju funderat på att byta abonemang för jag tycker att Telenor är dyrt och de funkar inge bra här ute på landet! Så kanske kan de vara värt att betala den där straff avgiften och skaffa ett nytt abonemang och få en ny telefon... jag vet inte... är väldigt sugen på en lika som F har, den är super snygg! Och den har en bra kamera! 12 mega pixel!



Kanske...

Nej, nu blir de lite käk och sen får vi se vad som händer :) Kram, kram!

Mobil trassel :(

0 Läs mer >>
Kursen i helgen var jätte kul!

Känner mig otroligt inspererad! Och Peter och Arvid är ju hur bra som hällst!!!
Men det var fantastiska människor allihop!
Får se om de blir någon fortsättning på det där.

Jag känner mig lite deppig. De e saker som jag tycker känns lite små retliga och jobbiga som gör att jag känner mig lite nere. Jag skulle vilja att de bara blev bra av sig själv men så är de ju sällan med saker, utan man måste ta tagi de själv, men jag har ingen ork eller lust!
Jag vill inte prata om de, jag måste liksom själv besluta mig för hur jag vill göra innan jag KAN prata om de. Och just nu så orkar jag inte...

Nej, jag ska inte snöa in i de där nu.

I veckan ska jag försöka ta mig i kragen och ringa en sångpedagog som jag fått nummeret till. Jag känner efter det här i helgen att de skulle vara så skönt att få arbeta med rösten, och kankse skulle de göra mig lite glader också.

Nej, en film fanske skulle sitta fint nu! Är hemma själv, F jobbar natt och de e sååååå tråkigt!

Kram!

Lite deppig...

0 Läs mer >>
Ja, de har varit mycket på senaste...

Måndag-Onsdag var det Vägen 12:3, den sista träffen alltså. Det var väldigt mäktiga teman att prata om den här gången och man blev väldigt trött, inte minst av att brandlarmet gick kl. 03:00! Då var de bara att utrymma och stå och vänta på att någon skulle säga att nu är det ok att gå och lägga sig igen, för det var ett falsk larm.

Onsdag kväll var det Ungdomsensamblen. Marcus var vikarie, men det är bara 4 veckor till konsert så jag var där och la mig i :)
Men det var kul och det blir väldigt bra! Nu får de allt ta och börja plugga text :)

Igår var det Musialensamblen, där övar vi lite lucia sånger, lite julsånger och lite alla hjärtans dags konsert, en saklig blandning, men det blir nog bra!

Och idag är det begravning och på eftermiddagen kurs i Uppsala. Lust att leda, heter den. Det är Bilda som håller den och det är en insperations kurs för Körledare. Grymt kul ska de bli!

Så det flyter på som vanligt här.

Nu är det dags att ge sig iväg på begravning och idag är de gammla godingar på repetoaren. Jag har hört om en stad ovan molnen och Där rosor aldrig dör.
Inte de roligaste sångerna, men varje chans att sjunga är ju kul!

Hej, svejs!

Bissy!

0 Läs mer >>

Vad skönt det är med helt lediga dagar!

Jag har väll inte haft en på typ 2 veckor nu, tror jag då det här är super skönt!

Har tagit en väl förtjäny sovmorgon idag. Jag funderar på att försöka övertala min sambo att åka och hälsa på min mamma och pappa idag, för det var ett bra tag sen vi var dit.

Sen måste det pacas idag för imorgon bär det av till Undersvik för Vägen del 3- den sista.
Det ska bli kul och spännande att se vad de blir :)
Och sen ska det bli spännande att höra om det blir en resa med den gruppen och vart den bär av i så fall. Tidigare år har de varit i Berlin, och dit åker jag gärna igen, underbar stad! Men de har också varit i Rom och dit skulle jag ABSOLUT inte säga nej till att åka! Vilken häftig stad de måste vara!
När jag sitter och tänker på resor och så så slår det mig att man borde resa mer! Det är ju så sjukt kul att se andra städer och länder! Och framför allt så skulle jag vilja åka tillbaka till Paris. Det var en sån otroligt härlig stad med en fantstisk atmosfär!

Jag skulle vilja åka till New York, Aten, Peking och någonstans i Thiland och någonstans i syd amerika och kanske tll australien någon gång också.
De är ställen som jag absolut skulle vilja se!
Och så skulle jag också vilja kunna följa med min syster när hon fyller 40. För då hr hon sagt att hon ska till syd afria och se the big 5 (elefant, blåval, noshörning och 2 till som jag inte kommer på just nu). Det skulle vara så häftigt!

    

  

 

 

 

 

 

 

Resor

0 Läs mer >>
Måste få visa en till väldigt fin julsång som vi ska ha med på vår julkonsert :)

Jesus, born on this d...

0 Läs mer >>
Nu är jag sjukt trött!

Kan visserligen ha med att göra att klockan är 01:15...
Men förmodligen en hel del med att jag och F har hållt på och städat ur ett förråd idag och vi har mölerat om vårt data/gäst rum.
Det blev mycket mysigt!
Allt är inte helt klart, det står fortfrnde kvar ett skåp som förmodligen kommer att väga bly när vi ska bära bor det, men det ska bort! För det är ful och tar en massa plats!

Jag sitter här och försöker trycka in lite text i skallen. Det går så där... och jag har fortfarande en text kvar, men får jag inte in de så får jag väll hitta på nått.

Nej, nu får jag nog ta och ge upp och sova lite istället, annars så orkar jag väll inte ta en ton imorgon...

Kram!

Sjukt trött!

0 Läs mer >>
Ja, då var man tillbaka hemma igen.

Det gick bra på begravningen och de var så nöjda så.

Nu sitter jag och pluggar lite låtar till morgondagens upptädande tillsammans med Maria och Sara, det ska bli grymt kul!

Programmet kommer nog att passa lite äldre personer också, så de e bra!
De e ju nämligen PRO vi ska sjunga för.

Nästa helg så ska jag på en kurs i Uppsala som heter Lusta att leda, om jag inte minns fel.
Det är en dag för körledare. Det är andra körledare som kommer att berätta och lära ut hur de gör, det ska bli grymt kul!
Två personer som jag känner till sedan tidigare ska vara med där också, och de har verkligen ett bra sätt att leda på.  Deras kör är ju helt grym och de verkar ha så kul också, så de ska bli kul att höra hur de gör.
Och så ska den som blev årets kör dirrigent 2008 vara med också, och hon lär ju vara bra också...

Tänkte att jag skulle bjuda på ett smakprov på vad jag ska sjunga imorgon också, den här är så grymt bra!

Nästa konsert och rol...

0 Läs mer >>
Här är den andra sången jag ska sjunga idag, jag tycker att de är så roligt att se när Henrik Åberg sjunger den här för det är så vackert och stillsamt i verserna och så när refrängen kommer så gör han en sån konstig grej... haha.. skrattar alltid åt de.

Så här är en hitt från 1996:



Den andra sånge på da...

0 Läs mer >>
God morgon!

Vaknade med ett ryck! Ser att katten sitter i fotändan av sängen och hulkar! Tar katten och kastar iväg den för att slippa ha katt-spya i sängen!!
3 doppar blev det kvar, och resten hamnade på golvet.
Det är andra gången den här veckan som den katten spyr. Undrar varför? Mask kanske? Får nog prova att avmaska henne.
Här om dagen så hade jag nästan gjort mig av med mitt jätte berg med tvätt och då ringer F mig på jobbet och berättar att någon av katterna hade skitit!! på gästsängen och en av mottorna! Då blir man så där lite lagom glad och ganska less....
Mina katter är lite jobbiga just nu. Vad gör man...

När jag till slut tittade ut genom fönstret, eller snarar balkongdörren när jag kastade ut katten, så var det aldeles vitt. Då blir man som ett litet barn på nytt. Då släpper all den där irritationen som man kände ett litet tag och så ler man. Bara för lite snö, som med all säkerhet är borta på mitten av den här dan och så är det blaskigt och äckligt!

Nu ska jag ta och göra mig i ordning och sen ska jag dra ner till jobbet och sno ett piano där en stund för att sjunga upp lite och öva en av sångerna jag ska sjunga idag. Det är en gammal psalm och den har jag aldrig sjungit förr, men den var ganska trallvänlig så jag får väll sjunga igenom den ett par gånger så sitter den sen.

Ha en bra dag!

Kram!

Katt j....r!!!

0 Läs mer >>
Här är ett litet smakprov på vad som kommer att vara med på Julkonserten med Ungdoms ensamblen.

Här framförs den här låten av en riktigt världs stjärna! En super bra sångerska och fantastisk artist!

NJUT!!!

Julkonsert smakprov.....

0 Läs mer >>
Nu har jag jobbat två veckor i sträck och äntligen så är det lite ledigt!
Är ledig ifrån jobbet imorgon, men jag ska sjunga på en begravning, men det är inte så betungande så de känns ok. Sen ska jag också öva med Maria och Sara inför en spelning som vi har på lördag för PRO i Österbybruk.
Och de är ju kul så det är ett nöje!

Spelningen på lördag är kl. 14 så man behöver inte komma hem så sent häller utan har kvällen fri.

Och på söndag är kalendern helt tom!

Super skönt!

Igår började Ungdoms kören öva inför julkonserten som de ska göra, och de blir nog riktigt bra! Det känns som att de kommer att bli de iaf.

Tyvärr, så köpte inte chefen min och Tessans förslag så det blir ett luciatåg i alla fall, men nu får vi gå ut och tvinga folk lite, men det blir nog bra!
Och det blir en ganska stor grupp som ska göra det.
Många bäckar små...

På måndag så blir det en tripp till Undervik igen.
Sista delen av Vägen, är det nu.
Det ska bli kul och spännande, det srår lite moral och etik frågor, och sånt kan bli väldigt spännande att prata om. Det är ju en hel del olika personligheter i gruppen, med ganska skilda åsikter, så det KAN bli heta disskusitioner... Spännande!

När jag kom hem idag från jobbet så stod F och rensade i vårat lilla förråd. När vi flyttade in här så bara staplades alla toma kartonger in där och det har bara stått där. Och så har vi en massa saker som bara står och skräpar i hörn här och där så nu ska de få plats där inne istället!
Det känns riktigt skönt för en ordnings människa som mig. Jag kan reta mig så oändligt på saker som bara står och skräpar i hörn! Inte hos andra för där väljer de hur de vill ha de, men hemma hos mig eller på min arbetsplats, där kan de gå mig på nerverna.

Nej, nu ska jag ta och hjälpa till med det!

Ha de så bra!

Kram!

Äntligen lite ledigt!

1 Läs mer >>
Jaha, då var man hemma tidigare än vanligt på en tisdag. Vi har ju haft lucia övningar på tisdager, men i år så har det varit otroligt trögt att få ihop ett luciatåg. De har inte kommit fler än 5 st!
Och de är ju inget luciatåg... Jätte tråkigt!
Men man kan ju inte ha de bara för sakens skull om de inte blir någe bra!
Så vi avslutade de idag och så började vi fundera på vad man skulle kunna göra den där söndagen istället och kom nog på en ganska bra idé, tror jag. Den känns riktigt kul faktiskt! De kan nog bli bra! Nu måste bara chefen övertalas. Och de vet man aldrig hur det går. Om han är på ett riktigt dåligt humör så kan han ju tvinga en att ha ett luciatåg!

Jag har börjat jobba med Ungdomsensamblens julkonsert också, den kommer att bli riktigt bra tror jag! Det blir mycket sväng, mycket kör och all musik handlar om krubban! Nästan iaf....
Men den blir bra iaf. tror jag :)

Idag så togs också första spadtaget i det storprojet som Musikalkören ska jobba med och det första som blev bestämt var att beställa en annan översättning än den vi haft!
Det kändes som att det fattades saker och som att det var lite konstigt översatt här och där och så, så vi har beställt en något äldre översättning än den vi haft, men den kan vara bättre tror vi.
Så nu är det bara att hoppas att den kommer snabbt!

Och nu har jag nog bestämt mig också. Jag ska börja plugga. Men inte det som jag tänkt på länge; Sångpedagog, utan jag ska plugga och bli Församlingspedagog.
Jag hade ett mycket uppfriskande och ärligt samtal med en diakon i en grann församling och det känndes riktigt skönt att någon ställde frågan till sin spets.
Han fick mig att inse hur bra det skulle vara att ha den utbildningen. Sen kan jag ju fortfarande inrikta mig på musik, och vill jag fortfarande ha sångpedagog utbildning när jag är färdig med den utbildningen så kan jag ju läsa det då. Det kan ju vara bra att ha en sån i och med att jag jobbar mycket med körer, men det är nog riktigt bra att ha den här utbildningen om jag ska jobba i kyrkan, och de vill jag.
Det är en bra arbetsgivare och det är ett kul jobb, visst skulle vissa arbetskamrater kanske kunna vara bättre, men ändå, det är ett kul jobb och det engagerar mig väldigt och det är ju bra! Tror inte att de e så många andra jobb som skulle kunna få mig att vara de.

Nej, nu vankas stuvade mackaroner och köttbullar och sedan den 5:e Johan Falk. De är verkligen super bra! Se dom! igår så såg jag och F en annan film som också var riktigt bra och rolig, Year One, med Jack Black. Se den! Kanske att jag skriver en mer detaljerad ressention av den sen om jag orkar ;)

Kram, kram!

Mycket på G, och nya ...

0 Läs mer >>
Ja, de har gått en tid sen senast jag skrev och en del har hänt.

Bla. så har ju sångtävlingen Star 2009 blivit avgjord. Vann gjode Ottilia som var otroligt duktig! Henne kan ni se på Stars hemsida nu, där ligger hela finalen i film klipp, www.star.pnp.nu

Jag har ju också varit på en tripp till Ullared. Och när man säger Ullared till folk så har alltid folk en massa frågor och folk tycker alltid nått. De fåniga i det är att folk som inte ens har varit dit kan stå och kommentera hur dum man är som åker dit och att man har ju hört att de e ju så långa köer, så varför ska man åka dit... bla, bla, bla....
Jag vet inte, men jag tycker inte att man ska yttra sig för mycket om sånt som man inte vet nått om... Man kanske skulle kolla själv först? Eller?

I alla fall så gjorde jag en del bra klipp där nere, är ni förvånade?
Jag köpte nya täcken och kuddar till våran säng, lite kläder och lite annat också.

Sen har jag också fått ett jätte bra jobb erbjudande. Jag blev erbjuden att gå upp i tid. Så nu mer jobbar jag 100%.
Detta därför att en kolega har gått ner i tid därför att hon har börjat plugga, så då behövde man en vikarie för henne. Det kan bli ett bra tag fram över, hon pluggar nämligen för att bli präst, så när hon är klar så är hon ju präst och då vill hon väll antagligen bli de.

Så jag kommer att få lite nya uppgifter nu. Tex. så kommer jag att arbeta lite med hemsidan på jobbet och kanske lite med annonsering och så också.
De ska bli kul!

Idag så är det dags att möta Ungdomsensamblen igen. De är så roligt! Onsdagar är min favvo dag! Jag får en sån kick av dessa underbara tjejer! Idag ska vi börja jobba med nya grejer så det ska bli spännande!

Jag har nog föresten tagit ett nytt beslut vad det är jag vill göra med mitt liv. Jag tror att jag har bestämt mig för vad det är jag vill göra. Jag måste bara låta tanken gro lite och se om det känns bra. Och innan jag är helt färdig med detta så vill jag inte säga mer än så här. Men det är lite spännande att se hur det blir :)

Nej, dags att bege sig iväg!

Ha en bra dag!

Kram!

Star, Ullared, 100% o...