1 Läs mer >>

Morsning korsning!

Som ni säkert vet, om ni är trogna läsare av min blogg, så har jag inget körkort!
Varför?
Jo, för att när jag var 16 år och bodde och pluggade i Uppsala så fanns de inte så mycket tid över att hålla på att övningsköra och jag var väldigt inne på att pyssla med teater och musikal då och satsade hel hjärtat på de och så träffade jag n hel del nya människor som jag ville umgås med också... :)
Sen flyttade jag igen, dennna gång till Stockholm och för alla er som inte har åkt bil i Stockholm så kan jag tala om att de e ett h.....e att köra där, speciellt om man är ovan, dessutom så går det städigt bussar, tunnelbanor och tåg i Stockholm så man tar sig alltid fram till en billigare peng än om man har en bil.
Sen flyttade jag hit igen när jag var färdig efter 3 år, då var jag inne på att ev. flytta till Göteborg och fortsätta plugga där, men jag kom inte in på den skolan då så det blev inget av med de men jag fick jobb här och gjorde musikal och så hade jag F som körde mig om de nu var så att jag skulle någonstans...
Ja, de var då och nu är nu...
NU har har mitt behov av att ha ett körkort ökat!
Jag skulle behöva de ibland i jobbet för att enklare kunna förflytta mig mellan de olika församlingshemmen som vi har i församlingen där vi har barnverksamheter och andra aktiviteter emellan åt. Jag skulle inte behöva fixa med skjuts varje gång och känna att jag är någon annan besvär.
Jag skulle, när jag är ledig, kunna åka till min mamma eller syster som bor på vichan eller någon kompis och hälsa på! De skulle vara trevligt!
Hur som haver....
F har en lillebror som också är i tankarna på att ta körkort så vi har tillsammans bestämt att nu slår vi slag i saken och åker iväg och fixar de här!
Och de känns skönt! Skönt att ha någon med sig som man kan ta lite hjälp av när man pluggar och ett sällskap när man ska äta mat tex. för finns de något tristare än att äta själv?
Ja, så nu är vi bokade på en kurs. 
Jag tänker inte tala om när eller var...
Varför?
Därför att om jag nu behöver göra om proven någon gång så vill jag få göra de i lugn och ro UTAN tjat från en massa människor om hur de går osv. 

Men könt är de iaf. att e blir av nu! :)

 

Att köra eller inte k...

0 Läs mer >>

Förkylningen blir långsamt bättre!
Har hosta och lite rosslighet på rösten kvar!

I hegen så har jag och F tagit en liten mini-semester! :)
Vi åkte en liten kryssning och åt lite god mat och drack goda drinkar och bara gled omkring!
Svärmor och svägerskan var av en slump med på samma kryssning, och de var ju trevligt att kunna sammanstråla ibland och prata och så en stund. :)

I veckan så är sportlovet över här så att alla grupper drar igång på riktigt igen.
Så på onsdag ska Ungdomsensemblen starta med första låten till nästa konsert som har fått temat: Glee.
Och första låten är: Lean on me!
Svårt kommer de att bli! Kluriga stämmor!

Nu sitter vi och väntar på Solsidan här och annars så kommer de nog bli en lugn kväll! :)

Imorgon är jag ledig från jobbet eftersom jag ska jobba på lördag med konfadagen!

Ha de gött!

Mini-semester

0 Läs mer >>

Tänk hur en förkylning bara kan vända på en dag!
Igår kändes de så där helt hopplöst igen! Trodde ju i förr går att de var på väg att bli bra, men igår kändes de som att man backat ett par steg bakåt!
Men idag så känns de nästa helt bra! Känner mig snuvig och lite hes fortfarnade och och en aningens ont i halsen har jag fortfarnade, men jag känner mig mer frisk i kroppen än vad jag gjort innan!
Så att spendera en hel dag i sängen är kanske inte dumt! :)
Så imorgon blir de nog att å och jobba igen. :)

Igår såg vi en film igen. Tomorrow, when the war began.
Den var riktigt bra!
Den handlar om ett gäng kompisar i australien som bestämmer sig för att åka och kampa i ett område där det är som en djungel som heler: Hell.
När de kommer hem från kamping turen så har ett krig utbruit.
Ingen annan finns att få tag på, alla har blivit tillfångatagna.
De här ungdommarna försker då först och främst hålla sig vid liv och sen så försöker de också kämpa emot kriget.
Filmen var mycket spännande och så var de ju lite intressant att se hur de reagerade, ch man undrar ju själv, hur skulle jag reagera? Vad skulle jag göra?
Jag kan rekomendera den!

Tomorrow, when the wa...

0 Läs mer >>

En helt otrolig sak hände efter att jag skrev förra inlägget!
Jag bestämde mig en stund efter för att ta med mig en av hundarna och gå ett par varv i kvarteren runt där vi bor och ropa och locka på katten.
Jag gick runt och ropade och letade i vägkanter för nu var jag övertygad om att hon var död.
Och när jag precis var på väg att ge upp och gå in, precis när jag var utanför huset, DÅ kom katten! Som om inget hade hänt!
Jag blev glad för de så då bjöd jag båda katterna på  tonfisk och torrfoder!

På eftermiddagen så hade jag stämt möte för at prata om en gigg fram över, de blev kort men vi fick fram en del bra ideer! Och efter det så blev jag helt tok seg igen!
Kände mig helt orkeslös och så började näsan att rinna också, de var nytt! De har den inte gjort innan!

På kvällen har vi tittat på Solsidan, som var klockrent som vanligt och sen tittade vi på The social netwok. Den handlar om facbooks skapare och hur han kom på ideen och hur de har utvecklas och så, den var riktigt bra tycker jag! Spånnande att se och man blir också helt plötsligt medvetan om husr stort facebook faktiskt är!
Se den! :)

Tror att jag kommer att stanna hemma imoron med! Känner mig lite seg och inte HELT jobb-ok! Så de blir en dag med vila till så får vi se hur de är på tisdag!

The social network

0 Läs mer >>

Har varit sjuk i ett par dagar nu, men nu är de på bättrings vägen! Fick en dunder förkylning som gjorde att jag bara låg helt deckad i 2 dagar! Helt orkeslös!
Så det har varit en lugn och vilsam helg här!
En sak har hänt! En av våra katter är borta! Jag är riktigt orolig!
Det finns i princip 3 skäl att hon är borta:
1. Någon tyckte synd om henne och tag in henne för att det var så kallt och i så fall har den personen en stor utskällning på gång! Jag har ropat och ropat hela helgen efter henne, så det var ju inte så att hon har varit ute i massor med timmar helt bortglömd!
2. Hon har gått in i ett öppet förråd eller nått liknande och sen blivit instängd!
3. Hon är påkörd av en bil och ligger död någonstan eller att hon fått i sig nåt gift eller så...

Hur som hällst så skulle de vara skönt att få veta VAR hon är!!!!
Jag tycker mycket om alla mina djur och jag blir väldigt orolig när det händer någon av dem något!

Så om några Östhamars bor läser detta:
Ser ni en grå och vit hon katt med rosa reflex halsband med katt-tassar på så är detta min katt och jag vill väligt gärna veta var hon är!
Hör gärna av er då!

KATT FÖRSVUNNEN!!!

0 Läs mer >>
Hallå!

Har varit lite tysst en vecka nu för jag har haft lite mycket! Var borta 2 dagar förra veckan i jobbet och så var det rep och spelning i helgen och igår var det alla hjärtans dags konsert med Ungdomsensemblen.
De gick bra!
Mycket folk kom de också trotts att de var så kallt!
-27 grader var de igår morse! Brrr.....

Idag så har det varit full rull också, jobbade med lite diverse saker på förmiddagen, på eftermiddagen var det möte med Musikkommitten på kommunen och det var ett spännande och givande möte tycker jag. Och sen var det direkt tillbaka till jobbet och så var det konfa och sen handledar samtal med en av konfa assarna.
Så full rulle!

Började se över nästa konsert med Ungdomsensemblen idag. Vi ska göra en vår konsert där vi sjunger Glee saker.
Kollade igenom lite på spotify idag och skrev upp 21 låtar som jag kan tänka mig att vi kan göra, vi ska INTE göra alla för de blir för mycket men då har man lite att utgå ifrån. Imorgon blir de lite planeringsmöte med de, får vi se vad tjejerna tycker!

Nej, nu ska jag ta och göra de sista kvälls pysslet och sen krypa ner i min säng och värma mig och titta på något bra på tv, sitter och tittar på den hemliga miljonären samtidigt som jag skriver detta, de e ett väldigt bra program tycker jag. De e spännade att se allt ideellt arbete som finns i sverige och så blir man ju väldigt slagen av att de finns så många hemlösa i sverige!
Titta på de!

Full rulle!

0 Läs mer >>

Harhaft telefon strul idag HELA dagen!
Mobilen började nu i helgen, den gick inte att ringa ifrån och sms tog hur lång tid som hällst att sända och att ta emot kunde ta flera timmar!
Hem telefonen ändrade vi för någon vecka sedan. Vi har nu bredbandstelefon hem. Och den skulle instaleras idag, så när jag kom hem och skulle ringa F och kolla när han kom så gick inte de på varken hem telefonen eller mobilen, då kände man sig lite frustrerad!
Men nu är båda igång igen så det känns bra! :)

Jah har börjat fundera på om jag ska ta och boka någon mer konsert fram över.
De e alltid kul och ger ny insperation och en liten kick åt ens egna sångarbete.
Sanna Nielsen ska ju tydligen komma till UKK lite senare i vår, de skulle vara kul! Hon är ju faktiskt väldigt duktig!
Såg henne live på en annan konsert för... ja... vad kan de vara... 7-8 år sen... Då var hon riktigt bra!
Ska se om de finns någon som vill med mig. :)

"Handikapad" utan tel...

0 Läs mer >>

Jag har haft en mycket kulturell vecka!

I onsdags så var jag på Helen Sjöholm på Uppsala konsert och kongress.
Och det är ju bara så: Helen Sjöholm kan aldrig göra en besviken!
Han är så otroligt duktig!
Hon kan verkligen konsten att trollbinda en publik utan att göra stora utsvävningar! Hon behöver inte flänga runt och åla på hela scenen utan hon kan stå på en punkt hela tiden och man blir liksom fast i henne värld ändå!
Underbar!!
Inte bara det häller...
Jag tycker att musiken var väl arrad! De var så genomtänkta arr. Minsta lilla trumma och stråke fanns där av ett syfte och de var rena örongodiset!
Helt enket: + + + + +



Igår var jag och en kompis på Romeo och Julia på Götalejon.
Det var också väldigt bra!
Själva idén att ta de mest kända stickreplikerna ur Shakespeares pjäs och sedan skriva om resten till ett modernare uttryck var bra och de var bra gjort tyckte jag. De gör att hela uttrycket i musikalen kan nog passa ungdomar speciellt.
Att ta kända poplåtar av olika artister och översätta är något som jag kan tilltalas av och har haft tanken själv någon gång men på ett sätt skulle de också varit kul om de gjort egen musik. Men absolut så var de bra översättningar och tolkningar, för det var ju inte alltid direkt översatt. Och de var en bra orkester och det var bra arr även här. Men så hade de en kapellmästare som gör alla arr åt Let´s dance också. De var väl en låt som jag tyckte inte blev så bra och jag vet inte om de har att göra med att sångerskan hade svårt för låten för att den kanske låg i lite fel tonläge eller om de har att göra med att översättningen inte var så anpassad till mellodin eller vad det var och det var Nothing else matters av Metallica.
Dansen är ju de som de tydligen har fått mycket beröm för och de kan man ju inte annat än stämma in i! Väldigt kul med det mordena uttrycket i dansen och väldigt bra akrobatik också! De gjorde verkligen en stor del av helheten.  
Ljuset är också värt att nämna! Väääldigt bra!!
Och så är de ju då huvudrollerna: Måns, bra jobbat i helhet men i vissa lägen så kan de kännas lite för hastigt eller som att de inte riktigt komer inefrån, men absolut: Bra jobbat!!!
Lizette: Fantastisk dansare och bra sång och jag tycker att du övertygar i rollen! Bra!!! Helt enkelt!
Det inträffade en miss igår som var väldigt synd och det var att Julia skulle ha hissats upp på en gren som hängde i taket och därifrån skulle det som är den kända balkong scenen utspelas. Men när hon skulle hissas upp så blev det något misstag så hon tappade taget och hissades aldrig upp! Det var synd! Det är ju liksom en av de stora scenerna som man hade velat se som den är tänkte. Synd helt enkelt!
Betyg: + + + +



Den här veckan som kommer blir det lite jobb med min egen konsert till 14 februari.
Lite små pyssel och fix som är bra om de är färdigt till måndag, då slipper jag stressa hela den dagen!

Vi har lagat hema gjord pizza här på kvällen och tittat på Solsidan, nu blir de lite slö titta på tv och så småningom blir det att gå och sova, känns som att man bara längtar till att få sova! Sjukt trött!

Puss å kram!

Angelicas Kulturvecka