0 Läs mer >>
Jag har varit bortrest ett dygn, därför blev det inget skrivet igår.

De är så att min församling som jag jobbar i vi är med i ett projekt via stiftet där vi pratar om dopet. Om vad vi skulle kunna göra för att undvika att dopsiffrorna ska sjunka ännu mer så att dopet dör ut.
Vad är det som gör att folk döper? Vad är de som gör att folk INTE döper?
Vad är de vi gör i dopet som är bra? Vad gör vi som kanske är mindre bra?

Ja, lite så går väll tankarna, i kort...

De här två dagarna har vi tittat på vad den katolska kyrkan säger om dopet och deras syn på den kristna tron och vad som är skillnaden mellan deras syn och våran syn.
Vi fick besök av en kvinna som var press sekreterare för Katolska kyrkan i Stockholm.
Det var mycket intressant att lyssna på henne, speciellt eftersom de är lite i blåsvädret just nu (eftersom att Påven har uttalat sig att kondomer är orsaken till att aids sprids och den 9 åriga flickan i sydamerika som var tvungen att göra abort för annars så skulle hon dö och då var frågan om hon skulle få vara kvar i den katolska kyrkan eller om man skulle utesluta hennes mamma. Och barnet var ett resultat efter en våldtäkt dessutom).


Sen tittade vi också på vad som står i våra församlingsinstruktioner om dopet och samtalade lite om de och så.

Det är väldigt klurigt allt detta faktiskt. Jag ska väll i ärlighetens namn säga att jag faktiskt inte alltid hänger med och förstår allt. De blir väldigt teoretiskt och svårt språk ibland för mig. Även om jag börjar kunna hänga med mer och mer för jag har ju frågat mina två kollegor som är med i detta med mig vad som menas.
Men det är ganska kul ändå att få vara med och se vad man kan göra för att förändra och kanske förbättra dopet och synen på dopet och uppföljningen. För det tar ju liksom inte slut vid dopet. Det fortsätter ju. Sen finns de ju en massa saker som kyrkan gör för barnen som händer efter dopet som på nått vis hänger ihop med dopet.
Framför allt så tas man ju upp i en gemenskap i kyrkan när man döps. Man blir en del av församlingen och kyrkan. En del av kristi gemenskap.

En bättre gåva än de kan man väll knapast få av sian föräldrar om man nu döps som barn. För de är de ju inte alla som gör, ska ju också tilläggas.



Nej. Nu ska jag ta och gå och göra lite middag för sen ska jag iväg och bodypumpa lite idag faktiskt. Ska bli kul att få röra lite på sig efter två väldigt stilla sittande dagar.

Kram på er!

Dopet

0 Läs mer >>
Idag har jag kännt mig som världen bästa sambo och matte! :)

Jag gick upp och tog med mig en utav hundarna på promenad. De är ett gäng som brukar mötas kl. 10:00 på söndagar och promenera med sina hundar så jag bestämmde mig för att följa med. Men eftersom att en löper så fick den stanna hemma, så tog jag den andra med mig.
Vi gick i två timmar. Det var jätte skönt att få komma ut och röra sig på det sättet och att ha någon annan med sig var ju också trevligt!

När jag kom hem så åt jag lite lunch och sen så tog jag med mig båda hundarna och gick och hälsade på min farmor. Hon blev glad. Vi fikade och pratade en liten stund och sen gick jag hem



Väl hemma så började jag att städa hela huset och tvätta all tvätt. Sen så lagade jag middag lagom till att F kom hem.

Sen satte vi oss för att titta på tv. F somnade nästa direkt. Och jag gick däifrån för att packa lite saker eftersom att jag skall resa bort ett dygn med jobbet imorgon. Så nu har jag fyllt MP3-spelaren med en massa bra musik och fått ner lite saker i en väska också.

Men nu börjar jag känna mig väldigt seg i kroppen. Fötterna värker faktsikt lite. Man kanske skulle ta och lägga sig i sängen och titta på något på tv:n innan man somnar.

Jag börjar förresten känna mig ganska vårig just nu. Har köpt Tullpaner idag och ställt på köksbodet och så känner jag att jag vill bära kjol och klänning.
Snart så är den här!

Kram!!

Fullteknad dag.

0 Läs mer >>
Jag är helt slut efter en väldigt intensiv dag på jobbet.

Ja, jag har jobbat idag, trotts att de är lördag.

Idag hade vi besök av en sångpedagog hos musikalgruppen, som jobbade lite mer ingående på Hammarslagen med oss.
Mycket intensivt, många intryck och idéer har de blivit. Men super kul!

Får se om vi lyckades få henne att vilja komma tillbaka :)

Igår så vart de en väldigt lugn dag. Var till Uppsala och shoppade lite. En ny Tv, bla. 
Så nu kan man ligga i sängen och titta på tv, de e super skönt!

Nej, nu ska jag ta och göra lite nytta här hemma. Kanske damsuga lite hundhår tex.

kram! 

Mycket trött!

1 Läs mer >>
Idag så hade vi ett planerings möte om konfirmad undervisningen på jobbet. Vi har det varannan vecka. Och idag så blev jag, som så många gånger förr, väldigt irriterad!

Jag tycker att om man ska arbeta med ungdommar så skall man väll vara engagerad och kanske inte alltid välja det enka alternativet att göra något. Man kanske får lägga ner lite energi på arbetat man skall göra och inte vara så förbannat lat, helt enkelt.
Men detta verkar inte vara en självklarhet bland alla som jag jobbar med. Jag tror att de flesta håller med mig, men tydligen inte alla. Och då blir jag så irriterad!
Speciellt när man börjar lägga sig i den undervisnimg som jag skall hålla i. Den enda på hela terminen som jag faktiskt kan och tycker är kul!
Jag höll på att bli riktigt otrevlig där ett tag.

Annars så hade vi en övning inför hammarslagen som skall framföras i Påsk och det var en riktigt givande övning faktiskt.
Det var ett bra fokus på gruppen idag, det var riktigt skönt!
God work! :)

Imorgon blir det en tur till Uppsala och försöka hitta något kul kanske. :)

God natt på er och Kram!

Lata människor och br...

0 Läs mer >>
Idag var en ganska vanlig onsdag.

Den började i och för sig inte helt vanlig. För vanligtvis så brukar jag åka och ha en barngrupp på onsdag förmiddag men det hade jag inte idag. Idag var det familjegudtjäns på förmiddagen och den var väll ganska mysig tycker jag, fast man hade väll kanske vilja haft en uppgift att göra, men det kommer väll så småning om.

Sen vart det lite fika och snack om lite dittan och dattan. Sen kom vi ju på att de var våffedagen idag och att vi kanske skulle bjuda konfirmanderna på fåfflor, men vi hade ju inget våffelgärn så jag och T åkte ut och jagade ett fåffelgärn. Vi hade tänkt oss att skaffa 2 st. dubbla, men vi hittade bara ett på den affär där vi hittade något och det tyckte vi var för dyrt så vi åkte till en matvaruaffär och hittade enkla som var ganska billiga och fick 3 st. för samma pris som för 1 dubbelt.

Sen tog jag och gjorde en liten insatts och städa lite bland gammla papper och böcker och slängde en massa skit som bara låg och skräpade.

Sen kom konfirmaderna och där hade vi idag ett studiebesök från Fonus. Det var faktiskt spännade att hör hur de går till när de jobbar och att få se hur en kista ser ut på insidag och hur man bäddar och så.

Sen var det rakavägen till ungdomskören, som kom ännu en bit på vägen inför deras stora konsert som de ska ha i början på sommaren.
Och idag så skulle vi repa i kyrkan. Och där måste de vara något fel på värmesystemet för det var rykande hett där inne. De var rena bastun! Tjejerna började plocka av sig kläder och gick i bara linnen och de brukar ju inte höra till vanligheten den här tiden på året.
I alla fall så tror jag att det kan bli en riktigt bra och lyckad konsert om de bara ser till att lära sig korrografier och texter i tid och pluggar på hemma!
De ska bli riktigt kul när den dagen kommer, spännande är de!

Nu på kvällen så har jag och F tittat på en mycket konstig film Georg Cloony och Brad Pitt. Den var väldigt märklig. Just nu kommer jag inte ihåg vad den hette men... märklig var den.

Ja, det var min dag.

Och idag så vill jag också passa på att Gratta T, som har kommit in på en utbildning innim sång. Kul! Grattis!

Kram på er!

En ganska vanlig Onsd...

1 Läs mer >>

Var och speade för ett gäng gammlingar idag.

Det gick så där. Men så hade vi ju inte repat tok mycket häller.. hehe...

Det var ju inte häller någon tok rusning på folk häller så...

Annars så hade vi ett ganska långt möte på jobbet idag om dopet och dop uppföljning. Det var ett bra möte faktiskt.

Nej..  jag har nog inte så mycket mer att säga idag.

Kram på er!

Spelning och möte.

0 Läs mer >>
I dag har det varit ganska lugnt. Var på ett möte på jobbet bar, sen gick jag hem igen.

Imorgon ska jag och T till Hökhuvud och rocka för en massa gammlingar :)

Det är triselkväll som det så fint heter och vi skall underhålla. Det blir spännande och se hur det blir. Det är nämligen en ganska svår grupp människor att underhålla, tycker jag i alla fall.
En del är ju tacksamma för vad man än gör, men en del är ju ur kinkiga...

Vi har i alla fall satsat på att sjunga schlager och psalmer (om nu skivan hinner komma imorgon....)
Det känns som om det skulle kunna gå bra.

Igår kväll så höll jag nästan på att slå ihjäl mig förresten...
Vi har en väldigt smal trappa här hemma nämligen, och jag hade bäddat i nya sängkläder i sängen och när jag skulle gå ner med de gammla smutsiga så halkade jag till, som så många gånger förr, men den här gången så gled jag flera steg ner och slo i ryggen, ena arbågen och låren ganska hårt. Men tänk om jag slagit i huvudet! Vem vet hur de hade gått då. Och F var inte hemma häller så ingen kunde ju inte ha ringt ambulansen om jag hade gjort mig riktigt illa för det var ju ingen här!

Ja, nu ska jag gå och se färdigt filmen jag började titta på i går kväll, men jag var så slut så jag somnade. En gammal film som är så bra. Har du inte sett den så se den! Sliding doors med Gwyneth Paltrow

Kram och god natt!

Lugn dag

1 Läs mer >>
Ja, det vart en lång dag igår. Men det var kul!

Åkte hem ifrån kl. 10:10 efter en natt med kanske... 5 timmars sömn... och genst in i en kyrkan och lyssna i 20 minuter sedan var det dags att börja rigga. Gjorde det fram till 15:00 då var det dags för genrep. Sedan middag och efter det föreställning.

Föreställningen gick bra. Det flöt på ganske bra och inga större missöden blev det häller, några så saker som blev lite fel eller konstiga bara. Men det var de ju ingen som märkte så de var ju bra!
Och konfirmanderna som lyssnade vart inte så rastlösa häller.
De satt och lyssnade lugnt och stilla, kanske inte över enusiastiska, men dock... de satt inte och pratade och verkade HELT ointresserade :) 
De var duktiga helt enkelt.

Efteråt var det ner riggning och sen vart det lite fika och sitta och prata med herr ljudtekniker och kollegor och så, medans ungdommarna (som om jag själv är så gammal.. haha) dansade på disco golvet :)

Sedan hjälpte jag till att rigga ner discot och efter det så bar vägen till en pizzeria där alkisarna hade slagsmål, som vanligt, och där satt vi en stund innan färden gick hemåt.

Men kul va det!

Nu bär det av till Österby och ha en hel dag med konfirmader som skall konfirmera sig i sommar. Blir spännande och se hur det blir.
Vi ska i alla fall få våfflor, och de e ju super gott så en helt misslyckad dag kan det ju inte bli :)

Kram på er!

Hammarslagen

1 Läs mer >>

Ja, idag har jag alltså varit på jobbet och haft köks-tjänst under den första av 3 konserter som är för att inviga vår ny/gammla flygel.

Det är alltså en flygel som är från 1920, tror jag de var, som är alldeles ny renoverad.

Och den här konsert, de lilla jag hörde var väll så där, enligt mitt tycke i alla fall. Det var lite för konstig musik emellan åt.

Men allt runt om känndes som om det gick mycket bra. Snittarna, vinet, cidern, kaffet och kakan allt kom fram i tid och utan någon större stress också.

Ja, nu är det bara till att ladda om batterierna, läsa på lite text och kanske sova en blund också innan det är dags för nästa dag och nästa projekt. Musikal föreställning med musikalkören. Det ska bli kul. Hoppas att publiken inte kommer att tycka att det är allt för tråkigt bara...

Ja, ja! Man får väll försöka tänka positivt och om det inte går bra och om de tycker att det var skit så har i alla fall vi fått yttligare en spelning erfarenhet och fått känna på hur det var.

Dags för en uppfriskande kvällspromenad med hundarna innan det är dags för sängen kanske.

Theresia: Ja, det var ju kul att du var den första som fick lägga en kommentar :) Men än så länge så är nog du också den ända som vet om att jag har en blogg :)  Nu ska tomte-dödaren ta och slumra lite :)

Ha de bra tills vi ses nästa gång!

Kram på er!

Invignings konsert 1 ...

1 Läs mer >>
Detta är mitt första inlägg...

Vad spännande det här ska bli.

Den här bloggen kommer att handla om mitt liv med musiken som centrum.

Här får ni läsa om allt det som skall göras inför en spelning och hur jag ser på det hela inför en spelning.

Ja, ja... nog om det...

Just nu så håller jag på att arbeta med musikalkören jag leder tillsammans med en kollega inför en föreställning i påsk. I helgen ska vi nämligen spela en föreställning som ett genrep kan man nästan säga, för jag tror inte att publiken kommer att vara jätte enusiastik (stavning?), men kanske att några tycker att det är kul iaf. så att man får ju spela för dem åtminståne (de ett gäng 14-15 åriga ungdommar i publiken).

Det ska bli lite kul även om jag just nu känner mig lite sliten och det kommer att bli en lång helg den här helgen...

ja, nu har jag nog inte så mycket mer att berätta... återkommer förhoppningsvis imorgon :)

Kram och god natt! :)

Det allra första!